Hírek

Névnap: Rómeó és Tódór 2016. február 5.

Faeladás nyílt árverésen

2016. február 5. | 09:02

Gyergyóremete Önkormányzata nyílt árverésen elad 320 m³ kitermelt fenyőfát, indulási ár 150 lej/m³. Az árverésre 2016. február 19-én, pénteken, de. 9.00 órától kerül sor Gyergyóremete Községházán. Az ajánlatok előválogatása 2016. február 12-én, pénteken lesz. Az árverezett fa kifizetése elszállítás előtt történik. További információkért érdeklődni lehet a 0266-352101-es telefonszámon.

 Itt  tekinthető meg a hirdetés teljes szövege.

Megjelent 2016 első Képes Vagyokja

2016. február 4. | 12:02

januar2016

Az újság címlapján a Sirülő Néptánccoport budapesti vendégszerepléséről olvashatnak, valamint Varga Eszternek az ugyanebben a témában írt személyes hangvételű beszámolóját is közzé tettük. Hírt adunk arról, hogy győzelmet aratott a remetei kézilabdacsapat, így továbbjutott a megyei forduló következő forduljára. A nők védelmében címmel egy három részes írásba kezdünk bele, melyben Borbély András értekezik a nők bántalmazásáról, társadalmi szerepvállalásáról. ARCkép sorozatunkban dr. Pál Emesével készült interjúnkat közöljük.  A csutakfalvi Szent Margit búcsúról, az újonnan megjelent Gyergyói Szemle bemutatójáról, az önkormányati beszámolóról és egyéb érdekes témáráról olvahatnak.

Itt olvasható elektronikusan Képes Vagyok januári száma.

Remetei győzelem a megyei kézilabda bajnokságon

2016. február 5. | 08:02

kezilabda

Január 28-án, csütörtökön, a gyergyóremetei sportcsarnok adott otthont a Hargita megyei kézilabda bajnokságnak, amelyet a vidéki általános iskolák fiú csapatai számára szerveztek.

Már az első mérkőzések után látszott, hogy ezen a tornán sem lesz könnyű legyőzni a házigazdákat, és ez be is bizonyosodott. A csoportmérkőzések után az elődöntőben simán vertük Gyergyóditró csapatát, majd a döntőben ismét Tölgyes lett az ellenfél, ám ezúttal sem úszták meg 20 kapott gól alatt. Ezen a tornán is elkényeztettek bennünket Mincsor tanár úr tanítványai, de reméljük a dicsőség nem száll a legények fejébe és helytállnak majd a döntő tornán.

Pályázat helyi civil szervezeteknek

2016. február 2. | 07:02

Gyergyóremete Önkormányzata pályázatot hirdet a helyi civil szervezetek számára a 2016-os év folyamán, Gyergyóremetén sorra kerülő programok támogatására.

Pályázati űrlap igényelhető naponta  8-16 óráig a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán vagy letölthető a honlapunkról.

Pályázati űrlap  ITT.

Leadási határidő: 2016. február 17. (szerda) 12.00 óra

Fontos! Csak mérlegképes szervezet pályázhat!