Hírek

Névnap: Barbara és Borbála 2016. november 29.

Barangolások Székelyföldön - könyvbemutató

2016. november 21. | 22:11

konyvbemutato_remeteBarangolások Gyergyószéken címmel kézikönyvet ajánlanak minden érdeklődő szíves figyelmébe 2016. november 24-én, csütörtökön, 18 órától a Községháza Tanácstermében. A könyvet méltatja Laczkó-Sz. Endre, aki társszerző is egyben.

Dezső László, a könyv szerkesztője így fogalmazott a gyergyószentmiklósi bemutató alkalmával „Az én legfőbb feladatom annak a 298 fényképnek a készítése és kiválasztása volt, amelyek ebben a kiadványban helyet kapnak. Illetve azon személyek megtalálása, akik hiteles leírást tudnak nyújtani a térségükről, falujukról.

Neumarkt Brass Quintet - koncert

2016. november 21. | 21:11
nqA Zenei Évad keretében lép színpadra Gyergyóremetén a Neumarkt Bross Quintet 2016. november 27-én, vasárnap este 6 órától a Balás Gábor Művelődési Házban. Az előadásra jegyek a helyszínen kaphatóak, az előadás kezdete előtt, illetve érvényes a Zenei Évad 2016-2017 bérlet. 
A Marosvásárhelyi Rézfúvós Kvintet repetoárja nagyon változatos, a reneszánsz muzsikától a jazz-ig,a rajzfilmzenétől a filmzenéig, minden stílusban próbálnak kiválót nyújtani. A kvintet egalakulása szorosan kapcsolódik a V. Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztivál 2010-es megszervezéséhez, ahol Erdélyben első alkalommal vett részt, mint szólista és karmester a svéd származású virtuóz harsonaművész Christian Lindberg.