Hírek

Névnap: Virág 2015. november 25.

A gépzenén túl is van zenei élet

2015. november 25. | 13:11
DSC_55972015. november 22-én a gyergyóremetei Balás Gábor Művelődési Ház megszervezte a VI. Gyergyói Népzenészek Találkozóját. Ezen a népzenei illetve néptáncos seregszemlén közel 70 gyergyói népzenész valamint a Sirülő Néptánccsoport táncosai szórakoztatták a közönséget és egymást is.

MuzsiKa-land

2015. november 23. | 12:11

A gyergyóremetei Balás Gábor Művelődési Ház 2015–2016-os zenei évadának nyitókoncertje november 8-án a barokk zene kedvelőinek szerzett örömteli pillanatokat. Az est előadója a Camerata Naturalica együttes és meghívott szólistája, Király Dóra barokk fagott- és furulyaművész volt. A korhű hangszerek felvonultatása mellett a műsoron sorakozó művek egyedi, muzikális pillanatokat nyújtottak, hiszen nemcsak a barokk korban használatos ‒ nálunk még napjainkban is kuriózumnak számító – hangszerek hangszínében gyönyörködhettünk, hanem a koncert programja is gazdag, változatos tartalommal bűvölte el a hallgatókat: röpke idő alatt végigszárnyalhattunk térben Itáliától Angliáig, kalandozhattunk a korabarokk művektől egészen a kései barokkban kiteljesedett mesterművekig.

Gyergyói Népzenészek Találkozója Remetén

2015. november 19. | 11:11
szinesNP

Gyergyóremete Helyi Önkormányzatának támogatásával a Balás Gábor Művelődési Ház megszervezi a Gyergyói Népzenészek őszi találkozóját 2015. november 22-én, vasárnap. Az eseményre a medence népi zenekarai kaptak meghívást. A gyergyói zenészek gálaműsorára 18 órától kerül sor, közreműködnek a Sirülő Néptánccsoport táncosai. Belépés tetszés szerint.  Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

"Lesz még kikelet!" - könyvbemutató a II. világháború székelyföldi történetéről

2015. november 24. | 14:11
Lesz-még-kikelet

Berekméri Árpád-Róbert: „Lesz még kikelet!” A marosvásárhelyi magyar királyi 27. székely honvéd könnyű hadosztály a második világháborúban (1940–1945) című könyv bemutatójára kerül sor, a szerző jelenlétében, 2015. november 26-án, csütörtökön, 18 órától,  a Községháza Tanácstermében.

Hosszas és eredményes kutatást, majd feldolgozást követően Berekméri Árpád-Róbert megírta a marosvásárhelyi magyar királyi 27. honvéd székely könnyű hadosztály történetét. 

A külföldi munkavállalás lehetőségeiről és buktatóiról - előadás

2015. november 19. | 12:11
szekelyfoldi_akadémia
A Székelyföldi Akadémia keretében 2015. november 24-én, kedden, 17.00 órától a gyergyóremetei Községháza Tanácstermében Sikerek, fiatalon - A külföldi munkavállalás lehetőségeiről és buktatóiról - “Az a csodálatos külföld, avagy Térj vissza, vándor, nem lehet két hazád!”  címmel Farkas Attila tart vitaindító előadást.  Az előadást a témával kapcsolatos vita követi. Hargita Megye Tanácsa valamint Gyergyóremete Község Önkormányzata által e program keretében szervezett rendezvény célja, hogy a meghívott résztvevőket bevonja a székelyföldi közösségi élet formálásába.

Az őszről verseltek és rajzoltak a remetei óvódások

2015. november 17. | 12:11

DSC04089

A magyar nyelv napján - november 13-án - a gyergyóremetei óvodaközi szavaló- és rajzversenyen az óvodások őszi versekkel köszöntötték elsősorban az őszt, egymást, az óvó néniket  és  szüleiket a Csutakfalvi Óvodaközpont és Közösségi Ház nagytermében. Ezt megelőzően az óvodai csoportok szintjén szervezték meg a szavaló- és rajzversenyt, így a legügyesebbek képviselték csoportjukat az óvodaközi megmérettetésen.