Hírek

Névnap: Angéla és Petronella 2016. április 26.

Paraliturgia - szentes énekek, népi imák kelnek életre

2016. április 26. | 07:04
13071842_1017864484958603_4826856829360304948_o

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Márton Áron Emlékév eseményei közt tűzte műsorra a szentes énekeket, népi imákat életre keltő Paraliturgia című nagy népszerűségnek örvendő előadást. A Paraliturgiát székelyudvarhelyi bemutatót követően a XII. Hargitai Megyenapok eseményei közt Gyergyóremete Község Polgármesteri Hivatalával partnerségben Gyergyóremetén a Szent Lénárd-plébániatemplomban május 10-én 19.00 órakor hallgathatja meg a közönség.

Előadják: Nagy Noémi Kriszta népdalénekes, Laczkó Vass Róbert színművész, Szép András zongorista és Szép Gyula Bálint szólóhegedűs.

Megjelent a Képes Vagyok áprilisi száma

2016. május 9. | 09:05

UntitledA Képes Vagyok áprilisi számában több fontos helyi eseményről olvashatnak összefoglalót. Beszámolunk a Balánbányán és községünkben megszervezett gyermeklakodalomról, a XII. Remetei Ifjúsági Napokról, a XII. Gyergyói Ifjúsági Néptánctalálkozóról, a Bartók nyomában címmel megszervezett gyergyói szintű népdalvetélkedőről illetve írunk arról, hogy befejeződött a zöldségtermesztő tanfolyam és megnyílt a felújított Gyergyóremetei Tájház.  Az Iskola másként hétről is készítettünk egy összeállítást. Újabb könyv ajánlását olvashatják a rendszeresen jelentkező Ajánlom a könyvet rovatunkban.

Itt elérhető elektronikusan is. Ajánljuk szíves figyelmükbe.

 

Zűrzavaros éccaka - színházi előadás

2016. április 22. | 11:04

ZZavar-PL-web vegso (1)A ma kezdődő Remetei Ifjúsági Napok rendezvénysorozat keretében a sok színes program mellett színházi előadásra is sor kerül. A gyergyószentmiklósi Figura Stúsdiószínház a Zűrzavaros éccaka című komédiát játssza Albu István rendezésében április 23-án, szombaton, este 6 órától a Balás Gábor Művelődési Házban. Jegyek a helyszínen kaphatóak, egységesen 5 lejért.

„Komikuma és pezsgő, friss humora miatt választottuk ezt a darabot. Színrevitele kihívást jelent a társulat számára, és célunk, hogy szélesebb közönségréteget szólítsunk meg ezzel az előadással” – mondta a produkcióról korábban Czegő Csongor, a Figura Stúdió Színház igazgatója.