Hírek

Névnap: Sándor és Ede 2018. március 9.

Remetén tartották a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei szakaszát

2018. március 9. | 08:03

 „Az írás csak akkor töltheti be rendeltetését, ha éppoly híven tolmácsolja a gondolatot, mint a szabatos, talpraesett élőszó. Az írásbeli gondolatközlés félreérthetetlenségének egyik biztosítéka a kifogástalan helyesírás.” (Szemere Gyula- nyelvész)

A Fráter György Általános Iskola adott otthont a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny Hargita megyei szakaszának, melyen idén 116 V-VIII. osztályos tanuló vett részt. Iskolánkból három V. osztályos tanuló- Laczkó-Albert Eszter, Simon Máté, Tóth Anna, Balázs Bécsi Anita VI. osztályos -, valamint két nyolcadikos –Csortán Réka és Puskás Búza Anna- jutott be a nagyon erős megyei mezőnybe. Az ötödikesek korosztálya volt a legnépesebb, itt 90 ponttal dicséretet kapott Laczkó-Albert Eszter.

Gyergyóremetén a nagy sikerű HAHOTA kabaré

2018. március 5. | 20:03

A közkedvelt Hahota Színtársulat március 7.-én, szerda este 7 órától a gyergyóremetei Művelődési Házban viszi színre a "NINCS MESE!" című nagy sikerű zenés szilveszteri kabaré előadását.

Szereplők: Puskás Győző, Székely M. Éva, Kelemen Barna, Cseke Péter, Gönczi Katalin, Gáll Ágnes, Szőlősi P. Szilárd Énekel: Bodoni Ildikó, rendező: Kovács Levente

ÉVNYITÓ AZ ÖNKÉNTES TŰZOLTÓKNÁL

2018. február 7. | 07:02

    Január 14-én a remetei Önkéntes Tűzoltó Alakulat megtartotta évnyitó gyűlését a központi tűzoltószertár gyűléstermében.Az eseményen jelen volt az alakulat tagságnak több, mint két harmada. Az alakulat tagsága mellett jelen voltak Laczkó-Albert Elemér polgármester és Szabó Csaba alpolgármester urak is. A hűvös vasárnap reggelen mindenki jókedvűen érkezett a már hagyományos évnyitó eseményre.