Hírek

Névnap: Valér 2017. december 13.

A jövő zenéje

2017. november 5. | 21:11
« Demény Balázs zongoraművész édesanyja, Asztalos Ildikó révén, remetei származású. Szívesen emlékszik a nagyszüleinél (dr. Asztalos László és Etelka) töltött szép vakációkra és az élményekkel teli ünnepekre. Demény Balázs számára, amint egy interjúban nyilatkozta, Gyergyóremete „egy örök zarándokhely”.

"Sose törekedtem arra, hogy eladható legyek" - beszélgetés Demény Balázs zongoraművésszel

Demény Balázs zongoraművész édesanyja, Asztalos Ildikó révén, remetei származású. Szívesen emlékszik a nagyszüleinél (dr. Asztalos László és Etelka) töltött szép vakációkra és az élményekkel teli ünnepekre. Demény Balázs számára, amint egy interjúban nyilatkozta, Gyergyóremete „egy örök zarándokhely”.

A gyergyóremetei Zongora-avató  Fesztiválon (okt.6-7.) két este is koncertet adott a helyi közönségnek. Ez alkalommal beszélgettünk vele.

Szonáta esttel indul a Zenei Évad

2017. október 28. | 23:10

szonataA 2017-es 2018-as Zenei Évad immár az ötödik alkalommal veszi kezdetét, mely minőségi zenehallgatást biztosít a község lakói számára. Az idei évad az újonnan vásárolt August Förster koncertzongora és az új fúvós hangszerpark adta lehetőségekre épül, mely változatos koncerteket ígér. Az első koncert november 5-én lesz egy Szonáta est, melyre a vendégművészek Kolozsvárról és Marosvásárhelyről érkeznek hozzánk.