DSC_3056Szeptember 29-én az Antares nemzetközi székgyártó cégcsoport remetei beruházásának avatóünnepsége arra enged következtetni, hogy a cég községünkben megtalálta a jó helyét a befektetésének. Jövőt lát a helyi munkaerőben, a helyi lehetőségekben.

 

Az ünnepség elején Laczkó Csaba ügyvezető igazgató, társtulajdonos köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a bizalomra épült ez a beruházás – érti ezalatt elsősorban a helyi községvezetés támogató viszonyulását, a megfelelő helyi munkaerőt illetve az ügyfelek bizalmát. Mindezek mit sem érnének a Jóistenbe vetett bizalom nélkül.

 DSC_3060  Az egymillió eurós remetei beruházás jelenleg 15 alkalmazottat foglalkoztat, mely számot a jövőben 25-re szeretnék növelni. A gyártók bíznak abban, hogy lesz piaca a Remetén elkészült székeknek.

    DSC_3069A székgyár avatóján elsősorban az üzletfelek, a romániai bútorgyártó szervezetek képviselői illetve a társtulajdonosok vettek részt. A felszólalók üdvözölték ezt a lehetőséget, amelynek egyik különlegessége, hogy a fenyő hazájában olyan irodai székek készülnek, amelyekhez nem használnak fel fa alapanyagot. Ez kedvez a mai piaci helyzetnek, amikor egyre válságosabbá válik a megfelelő faanyag beszerzése. Borboly Csaba megyei tanácselnök beszédében arról biztosította a beruházókat, hogy a jövőben azon lesznek, hogy jó hírét vigyék ennek a vállalkozásnak és mint jó példát tartják számon.

A Helyi Önkormányzat részéről Szabó Csaba alpolgármester fejezte ki nagyrabecsülését a beruházással kapcsolatban, valamint tolmácsolta Laczkó-Albert Elemér polgármester üzenetét. A községvezető Remete első fecskéjének tekinti a székgyárat és bízik abban, hogy ez tovább befektetőket bátorít arra, hogy hozzájáruljanak a község gazdasági fejlődéséhez.