DSC_3835A helyi önkormányzat fenntartásával 2015-től működik a Csutakfalvi Óvodaközpont és Közösségi Ház. Az építmény többfunkciós. Az emeleti részen négy termet a két óvodai csoport illetve két napközis csoport népesít be, ezenkívül előcsarnok, ebédlő és vizesblokk is helyet kap.

A földszinten egy 180 személyt befogadó rendezvényterem van, mely alkalmas konferenciák, kisebb találkozók, rendezvények lebonyolítására. A terem saját hangosítással, vetítő– és szellőztető berendezéssel felszerelt.

DSC_8192
„Különböző családi rendezvényeknek – kicsengetés, elsőáldozás, halotti tor, lakodalom – adott otthont eddig a ház, de  találkozókat, képzéseket, versenyeket is tartottunk már. Ezen alkalmakra főzést, igény szerint sütést, illetve teljes körű felszolgálást vállalunk. A házat többnyire csutakfalviak veszik igénybe, denemcsak. A tapasztalat azt mutatja, hogy a falu más részéről is szívesen jönnek. Ez a néhány kilométer nem számít távolságnak, hiszen az idevezető út jó minőségű, úgyhogy perceken belül elérhető a falu bármelyik pontjáról. Ezenkívül kényelmes parkolási lehetőség is van.”
– mondta el kérdésünkre Balázs Hajnal, a közösségi ház adminisztrátora.

Kép2A konyha 3 fős állandó személyzete végzi a napközis csoport napi ellátását, emellett a különböző a rendezvényekre a főzést. Egy plusz szolgáltatást is bevezettek, hiszen rendelésre  – lakodalomra, családi rendezvényekre-süteményeket is készítenek, igény illetve megegyezés szerint, 24lej/kg áron. Szintén rendelésre hidegtálakat is készítését is vállalják. Mindkét eset

ben a rendelést legkevesebb egy héttel a szükséges időpont előtt kell egyeztetni. Rendezvények esetén a helyfoglalást a 0744 548212-es telefonszámon lehet jelezni.
Kép3

A napi teendők és a különböző rendezvények bonyolítása mellett beüzemeltük a gyümölcsfeldolgozót is. Az elmúlt szezonban a ház részére már présoltunkalmalevet és a tervek szerint idén, ellenérték fejében, bárkinek présolunk a behozott gyümölcsből. Ehhez megvan minden szükséges gépezetünk: nagy kapacitású gyümölcsprés, pasztörizáló gép, csomagoló, van lekvárfőző is, így higiénikus körülmények között tudjuk feldolgozni a gyümölcsöt. A présgép kapacitása 500 kg gyümölcs/óra.

Ugyanakkor be szeretnék indítani az erdei gyümölcs feldolgozását is, melyből elsősorban szörpöt fogunk készíteni. Az elképzelés szerint az önkormányzat szervezi meg az erdei gyümölcsök begyűjtését, amit feldolgozunk és elsősorban a ház részére használunk, de ha jut, akkor értékesítésre is van engedélyünk. De van még gombaszárítónk is, amelyet a jövőben szintén célszerűen  szeretnénk használni.” – tudtuk meg Balázs Hajnaltól.

Ezenkívül mosodát is működtetnek, ahol a központi és csutakfalvi közösségi házakban használt abroszokat tisztítják.

Kép4„A közösségi ház személyzetével arra törekszünk, hogy az adottságokat maximálisan kihasználva a közösség hasznára legyünk.” – összegzett az adminisztrátor.