ZZavar-PL-web vegso (1)A ma kezdődő Remetei Ifjúsági Napok rendezvénysorozat keretében a sok színes program mellett színházi előadásra is sor kerül. A gyergyószentmiklósi Figura Stúsdiószínház a Zűrzavaros éccaka című komédiát játssza Albu István rendezésében április 23-án, szombaton, este 6 órától a Balás Gábor Művelődési Házban. Jegyek a helyszínen kaphatóak, egységesen 5 lejért.

„Komikuma és pezsgő, friss humora miatt választottuk ezt a darabot. Színrevitele kihívást jelent a társulat számára, és célunk, hogy szélesebb közönségréteget szólítsunk meg ezzel az előadással” – mondta a produkcióról korábban Czegő Csongor, a Figura Stúdió Színház igazgatója. 

Ion Luca Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a 19. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkező dráma Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított változatában került nemrég bemutatásra a Figuránál.

Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak? A Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep.

Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőr férj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. – olvasható a szekelyhon.ro oldalon.