Hírek

Névnap: Gusztáv 2019. január 9.

Jeles évfordulót ünnepelt a Sirülő Néptánccsoport

2019. január 9. | 02:01

Ezelőtt 10 évvel a helyi néptáncoktatás arra a pontra érkezett, amikor már az égisze alá tartozó csoport néven nevezte magát: a Gyergyóremetei „Sirülő” Néptánccsoport nevet választották. Az évek alatt ez a csoport tovább gyarapodott összetétel, létszám és tudás szempontjából. Ezt gyűltünk össze megünnepelni december végén 27-én.

Már az ősz folyamán elkezdődtek az előkészületek a tíz éves évforduló megünneplésére. A válogatott tánccsoportok próbái is arra fókuszálódtak, és miután kialakultak az ünnepi műsoron bemutatandó táncrendek, a zenekar is elkezdhette a gyakorlást, hogy élő zenével tiszteleghessünk az elmúlt évtized előtt.

Angyalok játéka a közös adventi gyertyagyújtáson

2018. december 17. | 16:12

Örömmel hívunk minden játékos kedvű remetei óvodás és kisiskolás korú gyermeket, hogy részt vegyen az ANGYALOK JÁTÉKÁBAN.

Játékleírás

• Hogy angyali szerephez jusson sajátjai közül ki kell választania néhány, már nem használt, ám jó állapotban lévő játékot, ruhadarabot, letett könyvet, tanszert, esetleg édességet, és ezekből összeállítson egy kisebb cipősdoboznyi ajándékcsomagot.