Sportcsarnok

KAPCSOLAT:

Pál Nándor ügyvezető

Elérhetőség: tel. 0749102730

2009. július 19-én avatták fel a közel 1 millió eurós kormányzati támogatással felépült gyergyóremetei sportcsarnokot. A hiánypótló épületben azóta szinte folyamatos a tevékenység: délelőtt/délután elsősorban az iskolások használják, késő délutántól a felnőtteké a pálya. A sportcsarnok átadása óta még inkább fellendült a helyi minifoci- és a kézilabdasport, az asztalitenisz, ugyanakkor a férfiak és a gyerekek mellett a nők is sportolni kezdtek. 

A sportélet gazdagításához járul hozzá az új, szabadtéri, műfüves pálya is. Új lehetőségeket hozott a sportcsarnok megépítése minden korosztály tagjának, aki mozgásra, sportolásra vágyik. Hetente átlagosan 120 ember használja a létesítményt. Kézilabda-, futball-, karate-, judo- (helyi, körzeti, megyei, országos) bajnokságok megszervezésére ad lehetőséget. Műfüves szabadtéri pálya és játszótér kialakításával rendeztük a környéket.

A sportcsarnok évente helyet ad több jelentős sporteseménynek, programnak:

  • Teremfoci bajnokságok: Falurészek kupája, Családnevek vetélkedője, Korosztályok bajnoksága
  • Az iskola keretében megszervezett kézilabda, teremfoci bajnokságok helyi, körzeti és megyei szakasza
  • Asztalitenisz és tenisz

A Kereszthegy Sport Egyesülettel együttműködve megszervezésre kerülnek: 

  • Teremfoci bajnokságok – őszi – tavaszi forduló, több helyi és környékbeli csapat részvételével. 2015-ben a negyedik ilyen vetélkedőre került sor. Az első tornán csak remetei csapatok vettek részt.
  • Judo Remete Kupa – két éve szervez Remete kupát küzdő sportban (judoban), közel 200 sportoló részvételével. Emellett az egyesület remetei judo sportolók versenyeken való részvételében nyújt támogatást a szállítási költségük fedezésével (önkormányzati pályázatból). 2014-ben országos döntőn három sportoló vett részt, egy kislány harmadik helyezést ért el.
  • Kereszthegy felnőtt kézilabda csapatának edzése – megyei bajnokságon és zónai bajnokságon vett részt, 12 éve működik.
  • Kardvívó tábor – Csikány Mihály kardvívó edző szakmai irányításával egy hetes nyári tábor helyszíne a sportcsarnok