DSC_8479Kiváló vakációs programot, aktív kikapcsolódást jelent a remetei gyerekeknek a hétfőtől megkezdődött hagyományőrző kézműves tábor, melynek helyszíne a Csutakfalvi-Svájci Ház rendezvénycsűrje és udvara. A tavalyi 50-es létszámhoz képest idén jelentősen nőtt a résztvevők száma, hiszen 78 első osztályosnál nagyobb gyerek jelentkezését fogadták el. A helyi résztvevők mellett a szentesi (Magyarország) több éves kapcsolat jegyében egy kisebb csoport is részt vesz a kézművestáborban.

Helyi óvónők szakirányításával a gyerekek első nap gyapjút nemezeltek, ma bútort festettek.


DSC_8459

Egy héten át minden nap különböző kézműves technikát próbálhatnak ki a gyerekek. Az elkövetkezendőkben az üvegfestés, a varrás, a fakanálbábú illetve filctáska készítésének rejtelmeibe kóstolhatnak bele a résztvevők. Reggel 9 és délután 4 óra között tartanak a foglalkozások.

Csütörtökön egy kirándulás van betervezve, Eszenyőbe, szombaton a Caritas által szervezett Családi Nap koronázza meg a tábori hangulatot.

 

DSC_8469

A Csutakfalváért Egyesület, egy félbemaradt kezdeményezést folytatva, két éve szervezi meg a tábort ebben a formában. A tábor költségeit, a szükséges alapanyagokat a Helyi Önkormányzat és a Communitas Alapítvány támogatásából valamint a résztvevők benevezési díjából fedezik a szervezők.