Plébánia Eng

KAPCSOLAT: 

  • Bakó Antal plébános
  • Kovács István-László segédlelkész
  • Bakos Károly kántor

Elérhetőség: tel. 0266 352 224

LITURGIKUS- ÉS MAGÁNÁJTATOSSÁGI SZERVEZETEK

 

RÓZSAFÜZÉR TÁRSULAT

Nagy András jezsuita páter szervezte meg, aki a központi templom cintermében van eltemetve. Jelenleg 115 társulat van a községben. Minden társulatnak 15 tagja van és egy vezetője. Négy-öt társulat alkot egy koronát, szintén egy vezetővel. A társulatok havonta gyűlnek össze a hónap elején, amikor imádkoznak a Szentlélekhez, Szűz Máriához és Szent Domokoshoz, aki a Rózsafüzér Társulatok védőszentje.

 

LOURDES-I KILENCED

Kis csoportokban végzik (kb. 10 csoport). Február 2-án, Gyertyaszentelő napján kezdődik és kilenc este tart más-más családnál február 11.-ig, a Lourdesi Szűz ünnepéig.

 

SZENT JÓZSEF KILENCED

Az előbbiekhez hasonlóan kis csoportokban végzik, március 10-19 között különböző családoknál készülnek az ünnepre. Alapját a Szent József litánia képezi.

 

SZENT CSALÁD

Az 1800-as évek elején honosodott meg és egy karácsonyra készülő ájtatossági forma. December 15-24 között kilenc este különböző családokhoz viszik a Szent Család képet vagy szobrot. A Szent Család egy háznál marad egy napig. A „Szállást keres a Szent Család” énekkel kezdődik. Ezt követi a beköszöntő ima, az „Úr Angyala”, majd a Szent Család litánia. Adventi és karácsonyi énekeket énekelnek.

SZENT MÓNIKA IMACSOPORT

Az édesanyák védőszentjének szellemiségét követve, minden hónapban imaórára gyűlnek össze az édesanyák, nagymamák.

ÉLET A LÉLEKBEN IMACSOPORT

Heti rendszerességgel tartanak közösségi találkozót az imacsoport tagjai.