DSC_0550

A Balás Gábor Községi Könyvtár és az Együtt a Jövőnkért szervezésében idén is megünnepeljük a Magyar Népmese Napját községünkben.  A helyi pedagógusok bevonásával szeptember 30. és október 2. között a remetei kisiskolások és óvodások számára interaktív foglalkozásokat szervezünk. Ez alkalommal az ünnep jelképe, témája Az égig érő fa meséje, melyet ki-ki a saját mesehősével ékesít fel.
Emellett korosztálytól függően a Balás Gábor Művelődési Házban különböző tevékenységekre kerül sor: meseolvasás, mesekvíz, dramatizálás, mesefelismerés, csoportmunka, mesemozi. Ekkor kerül sor a III-IV. osztályosok számára meghirdetett meseíró pályázat munkáinak kiértékelésére, díjazására.

Az idei év újdonsága, hogy az óvódások és kisiskolások mellett a szülőket is bevonjuk a rendezvénybe. Kassay Noémi gyógypedagógus, meseterapeuta irányításával „Mit, mikor és hogyan meséljünk?”címmel  műhelymunkát szervezünk számukra.

A rendezvénysorozat legfontosabb célja a magyar népmese népszerűsítése, a meseolvasás megszerettetése a gyerekekkel és szüleikkel illetve a szülők figyelmének felhívása a meseolvasás fontosságára.

A 2014-ben MeseVár címmel szervezett rendezvénysorozatról itt olvashatnak bővebben, fotógaléria.

A rendezvény támogatója a Communitas Alapítvány és Gyergyóremete Polgármesteri Hivatala.