Gyergyóremete újrahasznosít május 15-én, pénteken! A hulladék helye nem körülöttünk vanszabaduljon meg tőle!  elnevezésű  elektromos hulladékgyűjtő kampányra kerül sor 2015. május 15-én, pénteken, Gyergyóremete Község Polgármesteri Hivatala és a ROREC Egyesület közös szervezésében.

10 és 18 óra között megszabadulhat a lakosság a régi vagy meghibásodott elektromos hulladékától (bármilyen készülék amely árammal vagy elemmel működik).

Minden leadott nagyméretű készülék után (hűtő, fagyasztóláda, fagyasztó, mosógép és mosógatógép, ruhaszárítógép, légkondicionáló berendezések) 40 illetve 20 lejes ajándékutalványba részesül.

Más készülék leadása esetén  (vasaló, porszívó, monitor, kávéfőző, mixer, televízió stb.) tombolasorsoláson vesz részt.

Abban az esetben ha nagyméretű elektromos hulladékot szeretnének leadni a Rorec Egyesület és a helyi hatóságok háztól vagy intézménytől való ingyenes szállítást bocsájtanak a rendelkezésre. Cégektől  és intézményektől való ingyenes átvétel esetén, használatból való kivonásról szóló jegyzőkönyvet készítünk. E szolgáltatás igénybevételéért kérjük tárcsázzák a a 0741 233 257 -es telefonszámot.

A 0800 444 800 ingyenes zöld szám minden esetben a lakosság rendelkezésére áll, amennyiben szeretne megszabadulni elektronikai és elektromos hulladékától, bővebb információt szeretne a gyűjtőpontokról, mikor van a következő elektromos hulladékgyűjtés a településen és a környéken!

18 órától a gyűjtési akció végén a leadott elektromos hulladék ellenében adott tombolaszelvények sorsolására kerül sor a következő díjakért:

2 x fúrógép

2 x kávéfőző

A kampány teljes szabályzata a www.rorec.ro oldalon található meg.

A Rorec Egyesület honplapján, www.rorec.ro, közösségi oldalán facebook.com/AsociatiaRoRec többet megtudhat arról, hogy miért, milyen formában és hogyan kell az elektromos hulladékot megfelelően leadni annak érdekében hogy egy tisztább környezetben éljünk.

A ROREC Egyesület egy non profit szervezet, melynek alapító tagjai a 11 Európa-szerte legismertebb és a román piacon aktív szerepet betöltő elektromos és elektronikai készülékek gyártói. A ROREC Egyesület küldetése, hogy a gyártó cégek felelősségét átvállalja és az európai törvényeknek megfelelően megszervezze az elektromos és elektronikai cikkek összegyűjtésének, tárolásának és újrahasznosításának folyamatát.

Bővebb információ igényelhető:

            RoRec Egyesület

Kapcsolatszemély: Prunel Andrea

Email: andrea.prunel@rorec.org

Mobil: 0741 233 257