8664A Csíki Játékszín 2016. március 6-án, vasárnap, 19.00 órától bemutatja HIPPOLYT, A LAKÁJ című zenés vígjátékát a Balás Gábor Művelődési Házban.
Az előadásra érvényes a Cseres Tibor bérlet. Jegyek a helyszínen, az előadás kezdete előtt válthatóak: nyugdíjasoknak és diákoknak 15 lej, másoknak 25 lej.
 
Az előadás ismertetője:
 

 Schneider Mátyás újgazdag vállalkozó felesége úgy dönt, lakájt szerződtet, mégpedig olyat, aki csupa előkelő helyen szolgált korábban és mindenkinél jobban ismeri a nagypolgári stílust és életvitelt. Az urizálásban élen járni akaró asszony lányának is kinézett egy jó partit, Terkát Makácshoz szeretné hozzáadni. A lány viszont egyre szerelmesebb egy fiatalemberbe, aki tehetősségét és társadalmi státuszát a mamával ellentétben az egyszerű ember álcája mögé kívánja rejteni.

 

ZÁGON ISTVÁN színdarabját és NÓTI KÁROLY filmforgatókönyvét EISEMANN MIHÁLY zenéjével. Színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó,
Az Egy rózsadombi Napóleon (Egy rendes férj) dal zeneszerzője: deFries Károly, dalszövegírók: Füredi Imre, Harmath Imre, Id.Kalmár Tibor, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi István, Zágon István

Hippolyt: VERESS ALBERT
Schneider Mátyás: FÜLÖP ZOLTÁN
Aranka, Schneider felesége: MÁRDIROSZ ÁGNES
Terka, a lányuk: BOKOR ANDREA
Nagy András: PUSKÁS LÁSZLÓ
Makáts, főtanácsos: LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ
Makáts Csaba: BILIBÓK ATTILA
Mimi, lokáltáncosnő: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA
Julcsa: CZIKÓ JULIÁNNA
Tóbiás: KOSZTÁNDI ZSOLT

Zenekar:
RÁDUJ GÁBOR, BOLDIZSÁR SZABOLCS, BALÁZS PÉTER, HOMPOTH ARTHUR-NORBERT, GÁBOR SZABOLCS
Rendező: CSIKI ZSOLT
Díszlettervező: CSIKI ZSOLTTÖRÖK RÉKA
Jelmeztervező: TÖRÖK RÉKA
Szinpadra alkalmazta: VAJDA KATALINVAJDA ANIKÓ
Koreográfus: BÓBIS LÁSZLÓZAIBA ANIKÓ
Zenei vezető: BENE ZOLTÁN