bejegyzesek/ujsagmajus1.jpg
Megjelent a Képes vagyok májusi száma, amelyben érdekes írásokat, élménybeszámolókat olvashatnak a községünkben májusban történtekről. Címoldalon a május 10-én tartott bérmálkozásról közlünk élménymegosztást, egy megbérmált tollából.

Második oldalon ismertetjük a júniusban következő fontosabb eseményeket. Az egyházi elöljáróságok jóvoltából beszámolunk a hegyesbükki találkozóról valamint az alszegi Szent Rita kápolna búcsújáról. Ez utóbbihoz kapcsolódóan részletet közlünk Fr. Anaklét OFM. búcsús prédikációjából, Szent Rita a lehetetlen helyzetek szentje címmel. A Belbirtokosság Közbirtokossága éves közgyűléséről összefoglalót és a helyi önkéntes tűzoltók eredményes szárhegyi verseny-szerepléséről olvashatnak a Közkép rovatunkban.

Két újabb élménymegosztás: Elsőáldozás gyerekszemmel című írásban a csutakfalvi elsőáldozók osztják meg élményeiket illetve a 18 évesek pünkösdi szolgálatáról közlünk beszámolót.

A rendhagyó pünkösdi ünnepsorozatról  Portik-Bakai Ádám kultúrigazgató ír a Csoportkép rovatban. Két színjátszótalálkozóról számol be Mincsor Erzsébet tanítónő. Hírt adunk arról, hogy befejeződött a közel négy hónapon át tartó gyógynövényes képzés, illetve a dzsudósok eredményeiről közlünk ismeretetőt.

A Korképben a gyergyói, köztük remetei fiatalok Hello ’90 elnevezésű kolozsvári rendezvényen való részvételéről olvashatunk, ugyanakkor a történelmi sorozatunkban Laczkó-Szentmiklósi Endre történelem tanár A magyar hősök napja című írását közöljük. A 11 oldalon két könyvajánlót olvashatnak. A újság hátoldalán anyakönyvi adatok, Tudja-e, hogy érdekességeit olvashatják  valamint a Tudni illik rovatban a gyermeknapról írunk.