plakatJOfalunap
A tizenhetedik alkalommal megszervezésre kerülő gyergyóremetei falunapok középpontjában kiemelten a jókedv, a vidámság áll. Erre erősít rá a rendezvénysorozat mottója is: A vidám szív orvosság. A változatos programkínálatban a közönség több, kifejezetten humoros jellegű eseménybe is bekapcsolódhat, más-más vonatkozásból körüljárva a témát.A szombat délelőtti szemináriumon a humorról, annak társadalmi vonatkozásairól értekeznek a meghívott szakemberek. A délután 6 órától megnyíló karikatúra kiállításon Könczey Elemér grafikus, alkotásai révén, sajátos nézőpontból világítja meg a humort. Szintén szombaton este humorestre, nagyotmondó kalákára kerül sor.

A kulturális programkínálat is színes: fotókiállítás, filmvetítés, néptánc- és népzene előadás a Sirülő valamint a Karmazsin együttesek tolmácsolásában, moderntánc a Step Dance és a Pink Independance társulatok előadásában.

A vasárnap 3 órától kezdődő Libavonat zenekar családi koncertjére kicsiket és nagyokat szívesen látunk.

Több meghívott sztárvendége is van a falunapjainknak: szombaton este a magyarországi Intim Torna Illegál zenekar lép fel, majd a marosvásárhelyi DJ. Döme zenelovas fokozza a hangulatot. Vasárnap a gyergyói Bagossy Brothers Company zenekar szórakoztatja a közönséget, egészen az EB döntő kezdetéig, amelyet élőben közvetítünk a nagy színpad kivetítőjéről. Erre a szervezők már nyilvánosan is megtették tétjeiket, bár a műsorváltoztatás jogát fenntartják… 🙂

További részletes program az alábbi mellékleten olvasható.