bejegyzesek/augusztusujsag.jpg

A tartalomból: a címlapon az augusztus elején lezajlott IV. Gyergyói Tánc és -Zenetáborról részletes beszámolót közlünk, melyből megtudhatjuk többek közt, hogy az esemény népszerűsége évről-évre nő. A harmadik oldalon Gyergyóremete turisztikai lehetőségeit mérlegeli írásában Nagy József.

 

A KÖZkép rovatunkban közérdekű felhívásokat olvashatnak az újonnan érvénybe lépett csatornahasználati törvényről valamint a megváltozott díjszabásokról, az élelmiszercsomagra való jogosultságról és az adóbefizetés második határidejének lejártáról.

Két személyes hangvételű jegyzetet közlünk Pál Anna és Portik-Bakai Ádám tollából. Az 5. oldalon egy új sorozat indult útjára, mely Cseres Tibor író emlékét igyekszik mélyíteni, Füstös Rozália ny. tanítónő visszaemlékezései alapján.

Ezenkívül beszámolunk a IX. Csutakfalvi Svájci Napról, az 50, 60 és 70 éves kortárstalálkozókról.

A 7. oldalon a kicsibükki Szent István búcsún elhangzott prédikációból közlünk részletet, mely első Szent királyunk fiához írt intelmeit értelmezi. A 10 oldalon két táborról olvashatnak élménybeszámolót: a III. Remete Lovas tábor egyik résztvevőjének írását, valamint a második alakommal megszervezett román tábor tanulságait írja le Ferencz Edith tanítónő.

A 11. oldalon az Ajánlom a könyvet rovatban két újabb érdekes művet ajánl szíves figyelmükbe Küsmödi Teréz és kisfia, Hunor.

A 12. oldalon a tánctábor idején megjelent népdalos kötetről adunk hírt, az anyakönyvi adatokat hozzuk tudomásukra, valamint a szokásos Tudja-e, hogy rovatunk jelentkezik.