kezilabda

Január 28-án, csütörtökön, a gyergyóremetei sportcsarnok adott otthont a Hargita megyei kézilabda bajnokságnak, amelyet a vidéki általános iskolák fiú csapatai számára szerveztek.

Már az első mérkőzések után látszott, hogy ezen a tornán sem lesz könnyű legyőzni a házigazdákat, és ez be is bizonyosodott. A csoportmérkőzések után az elődöntőben simán vertük Gyergyóditró csapatát, majd a döntőben ismét Tölgyes lett az ellenfél, ám ezúttal sem úszták meg 20 kapott gól alatt. Ezen a tornán is elkényeztettek bennünket Mincsor tanár úr tanítványai, de reméljük a dicsőség nem száll a legények fejébe és helytállnak majd a döntő tornán.

A rendezvény résztvevői:

Csíkszentdomokos (edző: Balázs-Kercsó Botond), Gyergyóditró (edzők: Simon Botond és Gál Elemér), Gyergyóremete (edző: Mincsor Béla), Gyergyótölgyes (edző: Dímény Csaba Francisc) és Szentábrahám (edző: Zsigmond Zoltán Csaba) csapatai voltak.

Íme, az eredmények:

  • A csoportmérkőzéseken, Ditró – Szentábrahám 10-7, Tölgyes – Remete 6-23, Domokos – Ditró 14-12, Domokos – Szentábrahám 13-7.
  • Az elődöntőben Remete – Ditró 19-9 és Tölgyes – Domokos rendes játékidőben 10-10, majd hosszabbítás után 13-12.
  • A kisdöntőben, Domokos – Ditró 7-17, a döntőben pedig Remete – Tölgyes 25-10.

A kézilabda bajnokságot Gyergyóremete csapata nyerte, és így a másik döntős csapattal, Gyergyótölgyes csapatával karöltve vesz részt a döntő tornán, ahol már a városi csapatok is csatlakoznak.

A torna gólkirályai, Nagy Zoltán és Angi László Dávid 18-18 góllal, mindketten Gyergyóremetéről. A legtechnikásabb játékos szintén a remetei Kiss Norbert Huba volt, míg a legjobb kapus cím birtokosa a csíkszentdomokosi Dobos Hunor lett.

A rendezvény támogatói a Fráter György Általános Iskola és a Securex Kft.