Szentmisével kezdődött a IX. Csutakfalvi Svájci Napok programja 2015. augusztus 9-én, vasárnap, majd a Svájci Ház udvarán hivatalos megnyitóval vette kezdetét az ünnep. Portik-Bakai Anna, a szervező Csutakfalváért Egyesület nevében köszöntötte az egybegyűlteket, majd Laczkó-Albert Elemér polgármesternek adta át a szót, aki örömét fejezte ki ezen ünnep évről-évre való megszervezéséért. Papp Mihály, az Avully-Remete Alapítvány elnöke felszólalásában előrevetítette a Svájci Ház udvarán felújított többrendeltetésű csűr épületének szeptemberi avatóját valamint tolmácsolta az Avully-ak üdvözletét, amely küldöttséget az avatóünnepségkor látnak majd vendégül. 

A tulajdonképpeni program gyerekfoglalkozással vette kezdetét. A délelőtt folyamán helyi óvónők vezetésével arcfestés, vízfestékezés volt illetve különböző társasjátékokba kapcsolódhattak bele a legkisebbek.  Délután két táncelőadásra – a Sirülő Néptánccsoport és a Pink Dance Team – és koncertekre került sor.  A néptáncelőadást követően táncház volt Laczkó-Benedek Tünde és Bara Szabolcs vezetésével, az élő muzsikát a Cika Zenekar biztosította.

Kiemelkedő eseménynek számított a Székely Góbék humorista-páros előadása, amely tömeget vonzott a rendezvényre. A The Blast és a Four Play zenekarok szintén a hangulat fokozását és a kellemes szórakozást biztosították.