Február közepétől kertész tanfolyam indul Ferencz Lehel kertészmérnök oktatásával. A képzés hetente egy alkalommal lesz.

Jelentkezni február 10-ig a Községháza Ügyfélszolgálatán lehet. A tanfolyam ára a résztvevők létszámának függvénye lesz, melyet az első alkalomkor határozunk meg.

A képzés első napja: 2019. február 12, kedd, 17.00 óra

Helyszín: Községháza Tanácsterem

Oktató: Ferencz Lehel kertészmérnök

A képzés két részből fog állni. Az alább jelzett képzéstípusok és óraszám az első találkozáskor lesznek véglegesítve a résztvevők igényei szerint.

  1. Metsző és gyümölcstermesztő – ültetés, gyökérmetszés, koronaalakítás, ifjítás, termőkori metszés, díszfák metszése, feldolgozás, gyümölcsös létrehozása, gyümölcsös karbantartási munkálatai, szaporítás, permakulturás gyümölcsös. 6 alkalom elméleti és gyakorlati képzés lesz terepen.
  2. Kertészeti képzés – talaj és magágyelőkészítés, magvetés, dugványozás, veteménytervezés, művelés, betakarítás, feldolgozás – 6 alkalom elméleti és gyakorlati képzés.

Egy elméleti képzés 3 óra, egy gyakorlati képzés 3 és 6 óra közötti lehet közterületen, illetve a résztvevőknél igény szerint. A szemléltető eszközöket az oktató biztosítja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!