Boldog, egészséges – eredményes Új Esztendőt, Remeteiek!

Beszámoló helyett – egyelőre – meghívóval fordulok Önökhöz.

Tisztelettel meghívok ezennel minden remetei háztartásból legalább egy embert, vegyen részt a január 27-én, vasárnap 13 órától esedékes szokásos számadásunkon.

Ha itt és most próbálnám az évet összefoglalni, vagy túlságosan vázlatos, vagy igencsak terjedelmes lenne, de egyik esetben sem elégséges. Sok-sok minden történt az év során, ami a falu egészét érinti. Gondoljunk a CEZAR program belterületet érintő első rendbéli feldolgozására.          

December 4-re, a rendes határidőre, elvégeztük a Román Állam nevén szereplő telekkönyves belsőségek kiigazításának helyi feladatait. Kültelkeken folytatjuk a tulajdonrendezéses munkát.

A Tejporgyárat érintő több licit is zajlott az év végén, mígnem december 27-én el lett adva maga a gyár is. A falu egészének jövőjét befolyásolja, reméljük, jó irányba ez a történés.

Sorolhatnám az infrastruktúrát célzó különböző projektjeinket: víz, utak, csatorna, gáz, kamerarendszer, piac, bölcsőde stb. Vagy éppen a legkülönbözőbb kulturális, oktatási, sport, egészségügyi, szociális, programokat vehetném számba, melyek élhetőbbé teszik hétköznapjainkat és nem hagyják belőlünk kihalni a közösségi érzést, tudatot. Mindezek foglalata, ötvözete az év végén megjelent Orbán László: Találkozásra várva című könyve.

Én az Önökkel való találkozásra várok, mert nem csupán beszámolni szeretnék, hanem előre is tekinteni az előttünk álló, izgalmasnak ígérkező évre.

Közérdekű, hiteles – hasznos információkkal, előre mutató tervekkel, jókedvű energiával, vendégekkel és munkatársakkal várom Önöket január 27-én! Folytassuk! Induljunk közösen az Új Esztendőben!

Laczkó-Albert Elemér, polgármester