DSC_6381

Január 31-én, szombaton, Gyergyóremete Önkormányzata köszöntötte az ez évben 18. életévüket betöltő helyi fiatalokat, akik ünnepélyes eskütétellel ígéretet tettek arra, hogy a község felnőtt korú polgáraiként felelősen vesznek részt a közösség életében.

A község elöljárói díszoklevelet adtak át és személyesen gratuláltak az 53 megjelent ünnepeltnek. 

DSC_6445

„Mindig is volt a közösségekben egy beavatási pillanat. Most nem viszik sor alá a fiúkat, kitolódott a lányoknál is a férjhezmenetel, régebb 18 évesen a lányokat férjhez készítették, ma másként van. Kell, szükség van erre a rendezvényre, hiszen olyan a fogadókészség, ami hihetetlen.” –  hangsúlyozta az esemény különlegességét Laczkó-Albert Elemér polgármester.

A farsangi nagykorúsító bál hagyományához tartozik, hogy a nyitótáncra külön koreográfiával készülnek az ünnepeltek. így volt ez most is – bécsi és angol keringő, jive valamint gyergyói néptáncot láthatott a közönség, emellett népzenét is játszott két ünnepelt. Ennek része volt a szülőkkel való tánc is.

DSC_6403

Varga Eszter a kortársak nevében mondott köszönetet a szervezőknek és ígéretet tett arra, hogy törekedni fognak arra, hogy olyan felnőttekké váljanak, akikre büszkék lehetnek a remeteiek és reméli, hogy egyszer majd rájuk is felnézhetnek a kisebbek.

A zsúfolásig megtelt közösségi házban az ünnepeltek és közeli hozzátartozóik családias hangulatban mulatéroztak egészen hajnalig. DSC_6498