Biroul de informații turistice

CONTACT: Balázs Adél Orar: Luni – Vineri 8-16,30  office@remeteturist.ro, tel. 0266 352101 www.remeteturist.ro

Biroul de Informații Turistice se găsește într-o clădire nouă, foarte deosebită, construită în acest scop. Clădirea poartă în ea trecutul și prezentul localității, deoarece fațada este peretele unei case de la sfârșitul secolului al 19-lea, începutul secolului 20 (mai târziu, primărie), o amintire a Remetei în curs de îmburghezire.

  Arhitectul Máthé Zoltán, a proiectat o clădire modernă, cu acoperiș plat, îmbrăcată în lemn, care să fie lipită de vechiul perete. În 2012 în acest birou s-a instalat baza de date digitală a Remetei.

Patru ecrane ”touch screen” stau la dispoziția vizitatorilor, care pot vizualiza conținutului multimedia: fotografii prezentând satul, filme și scurtmetraje. Podeaua Biroului de Informații Turistice, conține ea însăși informații: o imagine aeriană a Remetei se află pe podea, deci turiștii se pot plimba pe străzile satului, în numai câțiva metri pătrați.

  Primăria Remetea a câștigat o finanțare de cinci sute de mii de ron, de la Fondul pentru Dezvoltare Regională, bani cu care s-a construit acest Birou de Informații Turistice.