Nagykorúsító bál Ro

Remetei Anyák közössége

A 2013-ban alakult Remetei Anyák Közössége hetente, szerdánként este 7 órától, a Szent Anna Szociális Központban a kikapcsolódásra vágyó édesanyák, nagymamák számára tart találkozót, mely alkalmakkor változatos tematikájú előadásokra, irányított beszélgetésekre, kézműves foglalkozásokra kerül sor.  Az érdeklődők a Remetei Anyák Közössége (R.A.K) facebook közösségi oldalon tájékozhatnak programjaikról.

A Remetei Anyák Közössége által szervezett tevékenységek: tojásírás 

 

Svájci házas találkozók

A Csutakfalvi Svájci Házban hetente szerveznek találkozót a csutakfalvi falurészen élőknek. Ezen alkalmakkor meghívottak tematikus előadásaira, kézművesfoglalkozásokra, jó hangulatú, építő beszélgetésekre kerül sor.

 

Foglalkozások várandósoknak

A csoportfoglalkozás 2014-ben indult, a községben működő védőnői program – Ivácson Noémi védőnő – és a  Caritas keretében működő korai fejlesztő csoport vezetőjével – Kassay Noémi gyógypedagógus – együttműködve. Havonta egyszer, szerdánként találkoznak egy, másfél órában a Szent Anna Szociális Házban. Minden csoportfoglalkozás más és más. A szervezők törekednek arra, hogy oldott hangulatú, barátságos légkörű beszélgetés alakuljon ki, ahol a kismamák feltehetik azokat a kérdéseket, melyeket félelem vagy bizonytalanság övez. A beszélgetések főként a várandósság, szülés-születés és gyermekágyas időszakokhoz kötődnek. A foglalkozásokon kiemelt feladatnak tekintik az édesanyák támogatását az anyatejes táplálásban.

 

Nők órája

Dr. Gyulai Anna vezetésével kéthetente találkoznak a remetei asszonyok. A közösségi élményen túl ismeretterjesztő, építő jellegű előadásokra várják a kikapcsolódni, művelődni  vágyó remetei nőket.

 

Nyugdíjas klub

A Caritas Családsegítő Szolgálat szervezésében kéthetente találkoznak a remetei nyugdíjasok a Szent Anna Szociális Házban. Péter Róbert, a Caritas munkatársa koordinálásával tematikus előadások, közös ünnepek megülésére gyűlnek össze a nyugdíjas klub tagjai. Évente megünneplik az Idősek Napját, medence szinten a tagoknak farsangi bált szerveznek.

Tevékenységeik:

 

Pink Tánccsoport