Clădiri parohiale

BISERICA PAROHIALĂ SFÂNTUL LEONARD 

Biserica Sfântul Leonard a fost construită în 1771. În 1899, când se efectuau lucrări de renovare prin contribuţia financiară a familiei „Mélik”, biserica a fost extinsă cu 6 metri: lungimea ei fiind acum de 41 metri, lăţimea de 12 metri, iar înălţimea turnului de 47 metri. Ornamentul principal este pictura din altar care îl reprezintă pe Sfântul Leonard.

Tabernaculul este singura relicvă rămasă din vechea biserică arsă. De o valoare specială sunt cele trei corpusuri din lemn, din sacristie, care poartă marca stilului popular al renaşterii

  RUINELE VECHII BISERICI

Fundaţiile vechii biserici arse se pot vedea în faţa casei parohiale din Remetea. Ele sunt de piatră, având 22 m lungime, 8m lăţime şi lasă să se vadă pereţii groşi ai fostei bisericii, cât şi un pilon de susţinere, păstrând memoria vechii clădiri.

  CRIPTĂ  

CAPELA SFINTEI MARGARETA A CASEI ÁRPÁD DIN CSUTAKFALVA

Capela Sfintei Margareta a Casei Árpád (Árpádházi Szent Margit) se află la 2,5 km spre vest de centrul satului. Ea a fost sfinţită în 1942, pe vremea parohului Pál Elek.

CAPELA SFÂNTA RITA DIN „ALSZEG”

În „Alszeg”, pe strada „Fenekalja” la nr. 55, în iunie 2011 au pus piatra de temelie pentru capela Sfânta Rita. Capela, cu o capacitate de 200 de persoane, a fost construită prin contribuţia financiară a parohiei locale, a consiliului local, a Guvernului României şi a populaţiei comunei, după proiectul constructorului Máthé Zoltán.

  CAPELA DIN „KICSIBÜKK”

Kicsibükk” este un cătun acum depopulat, care aparţine de Remetea, chiar dacă se află la 10 km de sat, şi unde, parohul Pál Elek, a construit o capelă. Ea a fost sfinţită, după unii, în 1943, după alţii în 1945, ca omagiu adus regelui Sfântul Ştefan (Szent István). „Kicsibükk” merită vizitat, fie şi numai pentru frumuseţea peisajului.