Spectacolul intitulat ,, Instrumente magice,,  introduce copii în dezvoltarea ritmului – muzicii – cântării – dansului bazat pe o poveste interactivă, astfel încât ei înșiși să ia parte la spectacol, apropiindu-se de instrumente, de cântecul popular și dansul maghiar, așa că prin joaca își pot extinde cunoștințele în formă muzicală.

Povestea se bazează pe imaginația scriitoarei  și poetei László Noémi, care descrie  un cioban călător în lume, al cărui rol este interpretat de Róbert Laczkó Vass, artistul Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca, iar instrumentele sunt interpretate de membrii  formației  Tokos.

În poveste, el vrea să vindece prințesa slăbită, bolnavă, cu ajutorul instrumentelor muzicale. În timpul călătoriilor sale în jurul lumii, întâlnește mulți muzicieni și instrumente muzicale. El cunoaște instrumentele diferitelor epoci și popoare, a căror istorie îi spune muzicienii. Ciobanul vrea să o vindece pe prințesă cu vocea frumoasă a instrumentului cu care este familiarizat în prezent, care desigur – așa cum se obișnuiește în basme – nu merge atât de ușor …

Spectacolul este interactiv, copiilor li se oferă posibilitatea de a încerca instrumentele, iar participanții învață și un cântec popular pentru copii în mai multe etape. Astfel, sperând că tot mai mulți oameni vor învăța să cânte la instrumente în viitor și că tinerii de astăzi vor prefera, de asemenea, să apeleze la arta muzicală.

Spectacolul face parte din cadrul  programelor  Zilele Județului Harghita aflate la a  XVII-a  ediție . Organizatorii își rezervă dreptul de a schimba programul! Evoluția situației epidemice poate afecta cursul programului. Participanții sunt rugați să respecte regulile epidemiologice la eveniment.

Organizatori:
Primăria Comunei Remetea
Consiliul Județean Harghita
Centrul cultural și de artă Lăzarea